zaterdag 2 september 2023

Suggestieve berichten

Wie met enige aandacht en inleving het landelijk nieuws volgt, heeft er weet van. De media doen dagelijks flink hun best om lezers iets aan te praten. Zo verscheen een artikel (natuurlijk uit een linkse hoek) dat beweert, dat bijna alle Nederlanders zitten te wachten op censuur. Zo'n artikel is bedoeld om de overheid te stimuleren censuur in te voeren; want het volk vraagt daarom. Ten tijde van beide oorlogen deden de Duitsers ook aan censuur. Tot vlak aan de ondergang van nazi Duitsland werd volgehouden, dat het goed ging met de oorlog. Er was zelfs een hoge nazi die over de censuur ging, Goebbels. Ook Amerika en Engeland deden toen al aan censuur.
Vooral in crisissituaties komt de censuur sterk naar voren. Over eigen verliezen, misdaden en andere negatieve gebeurtenissen wordt niets vermeld. Zo wordt er ook niets vermeld over de experimentele status van de c vaccins, de ernstige bijwerkingen en de slachtoffers van de vaccins. Zelfs nadat Pfizer via de rechter gedwongen werd tot openbaring van de testgegevens, waaruit blijkt hoe gevaarlijk het vaccin is, zwijgen de media. Die informatie wordt ons door hen onthouden. Gelukkig zijn er ook onafhankelijke media die de info wel delen.
Dat politici heel rijk geworden zijn van ons belastinggeld, is ook iets wat men liever verzwijgt. Dat zij vanuit hun luxe de belastingbetaler veel verbieden, moeten we maar heel gewoon vinden. Zo hoorde ik een voorstander van de co2 voetafdruk zeggen, dat mensen met een tegoed voor een vliegreis die ze niet kunnen betalen dat tegoed kunnen verkopen aan anderen. Met die anderen bedoelt men dus de rijken. Dat de minder bedeelden ook graag eens een vliegvakantie willen is niet aan de orde. De voorstander denkt enkel aan zichzelf en de andere rijken.
Dit soort nieuws wordt heel subtiel gebracht. Alsof armen die geen vakantie kunnen vieren toch rijk kunnen worden? Hopelijk gaan al die controlesystemen van de baan. Er moet wel een veel strengere controle komen op politici. Op zowel de selectie ervan als hun doen en laten.
Wopke Hoekstra heeft duizenden gezinnen gedupeerd en krijgt nu als beloning een topfunctie bij de EU. Dat is slecht en tevens schokkend nieuws. Maar zo'n feit lees ik nergens. De media proberen ons allerlei politieke standpunten aan te praten, als zijnde goed voor ons.