woensdag 6 september 2023

Cijfermatig e.o.

Volgens een of ander databureau, zijn de prijzen slechts 11% hoger dan vorig jaar. Een leuke manier om te brengen : een gunstig startpunt nemen. Zo doet men dat met het klimaat ook. Die werkwijze is bedoeld om politiek te onderbouwen. In werkelijkheid zijn de prijzen bijna meer dan verdubbeld. Dus sinds de pandemie zijn de prijzen met 165% gestegen. Tenminste, dat zegt onze portemonnee annex bankrekening op basis van de uitgaven. Om die reden heb ik weinig op met statistieken in de media.
De Engelsen hebben de Wagner groep uitgeroepen tot terreurorganisatie. Dat overkwam Blackwater niet, terwijl die groep dezelfde werkwijze hanteert.
De woningnood wordt ook veroorzaakt door een tekort aan ambtenaren. Wat een onzin! Er zijn juist veel te veel ambtenaren. Daar moet eens flink de bezem doorheen. Veel ambtenaren zitten hun tijd uit na reorganisaties en vernieuwingen. Ontslaan is te duur, vindt men.
India overweegt de naam van het land te wijzigen. De huidige naam India komt voort uit de koloniale overheersing. Het land moet volgens voorstanders Bharat gaan heten.
Het ICJ (Internationaal Hof van Justitie) heeft nog steeds niet op de aanklacht tegen de Israëlische militairen vanwege de moord op een journalist gereageerd. Evenmin op de aanklacht tegen Netanyahu. Massamoordenaars als Tony Blair, Obama, Bush en Biden mogen ook zonder aangeklaagd te worden hun gang gaan. Het ICJ is dus een politiek bolwerk dat klassenjustitie hanteert. Mocht het ICJ toch een onafhankelijke koers gaan volgen, dan staan de Amerikanen hier in Den Haag.
China koopt grote hoeveelheden zout in. Een gevolg van de lozing van nucleair afvalwater in zee door Japan. China vreest besmette vis. Amerika gaf toestemming voor de milieuvervuiling. De rest van de wereld is niet gehoord. Een ernstige zaak, want Amerika zelf is ook een enorme vervuiler en is een substantieel gevaar voor het klimaat. Het geknoei met het weer vindt nu z'n weerslag. Helaas niet alleen in dat land. Ook China werkt aan dergelijke programma's. Uiteraard staan de militaire belangen voorop. Opvallend genoeg worden de experimenten, die al tientallen jaren gaande zijn (sinds WO2) niet genoemd door de klimaatgekkies. Terwijl ze wel het weer verstoren.
Volgens strategen zal Rusland niet schromen vliegvelden aanvallen vanwaar F-16's opstijgen om naar Oekraïne te vliegen. Of wel : NAVO landen zullen aangevallen worden. Met dank aan Rutte, Kaag etc.