maandag 3 april 2023

Het blijft kwakkelen

De OPEC landen hebben besloten de productie van aardolie aanzienlijk te verlagen. Weer een klap voor menige economie! Een andere klap zal op financieel gebied gaan plaatsvinden. De Amerikaanse dollar zal z'n wereldstatus gaan verliezen. Vooruitlopend hierop hebben China en Brazilië al handelsafspraken gemaakt, waarbij de dollar gepasseerd wordt. De beide landen zullen in hun eigen valuta handel drijven. Een bijkomend pluspunt is, dat deze manier van handelen de kosten zullen reduceren.
De sancties van Amerika leiden tot schoten in eigen voet. Steeds meer landen spreken over het uitsluiten / loslaten van de Amerikaanse dollar.
Net als India, heeft nu ook Turkije Amerika gewaarschuwd zich niet met interne aangelegenheden te bemoeien. Met name India heeft zeer nare ervaringen opgedaan met het Westen. De steun die Rusland aan India gaf, betaalt zich nu uit.
Hoewel Zelensky het aanstaand verlies van Bakhmut ontkent, weten de onafhankelijke media beter. Er gaan geruchten al zou hij de Krim koste wat het kost willen vernietigen. Onder het mom van 'ik geen Krim, jij ook geen Krim'. Een aanval op het schiereiland zal zware repercussies hebben op Oekraïne en zijn inwoners zelf. Maar daar heeft Zelensky (nog steeds) geen boodschap aan. Er klinken steeds meer (Russische) geluiden, om Oekraïne veel harder aan te pakken. Er gaan ook geruchten al zou de VS Oekraïne aan Polen willen overlaten.