maandag 10 april 2023

Desinformatie en incompetentie

De berichten over het al dan niet lekken van strategische militaire informatie van het Pentagon, worden wel heel erg opvallend gebracht. Ik neem ze daarom met een flinke korrel zout. He tis niet de eerste en ook niet de laatste keer, dat de VS desinformatie verspreidt. Veel overheden, inclusief die van Nederland, verspreiden desinformatie. Dat bleek vooral tijdens de corona periode en nu met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Geen informatie verschaffen om mensen te misleiden is immers ook een vorm van desinformatie verspreiden.
Macron liet doorschemeren dat Europa niet strikt de politiek van Amerika zal volgen als het om Taiwan gaat. Zijn uitlatingen geven aan, dat Macron China te vriend wil houden (en daarmee dus ook Rusland).
Rutte krijgt sinds de verkiezingen alle shit over zich heen die hij met zijn kabinet gegenereerd heeft. Ik ben gelukkig niet de enige die van mening is, dat het overgrote deel van dit kabinet incompetent is en zich enkel staande houdt met liegen, bedriegen en door de democratie geweld aan te doen.