dinsdag 4 april 2023

Beter af

Geregeld hoor ik de jongere generatie op die van mij afgeven. Ze doen voorkomen, alsof wij het zo gemakkelijk hebben en hebben gehad. Ergens is dat onzin. Als baby boomer zie ik hoe de maatschappij veranderd, afgegleden is. Kijk maar naar ons leger. Als er met een luchtbuks op een Apache geschoten wordt, schijten ze in hun broek. Na een uitzending van een paar maanden zijn de meeste militairen getraumatiseerd. Wat dacht je van een oorlog van 5 jaar inclusief honger? Toen waren er geen psychologen en therapeuten, maar moest wel alles opnieuw opgebouwd worden.
In mijn jonge jaren genoten veel mensen een degelijke opleiding. Als basis voor werken. Maar helaas moest iedereen een diploma kunnen behalen. En dus werden de normen omlaag gegooid. Inclusief die van het respect, want meneer werd meester Jan. Hetzelfde geldt voor de politici. Ooit waren het mensen met de nodige kennis van zaken met betrekking tot hun portefeuille. Nu kan een basisschool leraar minister van Gezondheid worden en een tuthola die als de dood voor vuurwapens is minister van Defensie. Er worden legio fouten gemaakt en het liegen en bedriegen is de opmaat, omdat kennis in Den Haag ontbreekt.
Er waren in mijn werkzame jaren nog echte winters, waarin het OV gewoon bleef rijden. Als er nu sneeuwvlokjes vallen, breekt paniek uit en ligt het OV stil. 
Er waren alleen medicijnen die grondig uitgetest waren, door eerlijke deskundigen. Het ging immers over je gezondheid? Er waren alleen mannen en vrouwen. Lekker duidelijk en eenvoudig.
Niet eerder heb ik een regering meegemaakt, die zo slecht bezig is. Logisch, als je nitwits tot minister maakt. Mensen als Schimmelpenninck moeten eens in de spiegel kijken en in Den Haag klagen en niet vol jaloezie tegen baby boomers aanschoppen. Dat is de daad van de afgunst. De media waren toen veel objectiever en nauwelijks politiek getint. Er waren wel opa's en oma's, maar die hoefden niet op onze kids te passen. Er was ook geen opvang. Wij zorgden zelf voor onze kinderen.
Ik heb bijna 35 jaar gewerkt om een beetje pensioen te krijgen. Een latere generatie bedacht de woekerpolis, omdat wegens gebrek aan kennis en kunde, het liegen en bedriegen begon om resultaten te behalen. Nu ik dat pensioentje heb, naast mijn AOW, wordt het mij niet gegund. Want ik doe niets en anderen moeten werken.
Toen ik ging werken (1970), betaalde mijn generatie de AOW van onze ouders. De werkende generatie heeft dat sinds de invoering van de AOW midden jaren 50 altijd al gedaan. Maar dat stukje kennis ontbreekt vanwege de halfbakken opleidingen en dus vindt men dat nu niet eerlijk.
Ach, het is het bekende liedje weer. Onze generatie die zo z'n best heeft gedaan, steekt met kop en schouders boven het maaiveld uit. En dus moeten er koppen vallen. Dat is nu eenmaal de cultuur van de afgunst in Nederland. Er is zelfs een politieke partij voor. Ja, wij baby boomers hebben het goed. Daar hebben we hard voor gewerkt. Nu jullie nog. Dus niet woke jammeren, maar de mouwen opstropen. En stop je af te vragen of je een man of vrouw bent en je seksuele geaardheid voor je te houden. Stelletje Mietjes! Tegen al die jaloerse zeurpieten zeg ik : "Werk ze. Ik ga weer lekker niets doen." 😂😂