dinsdag 4 april 2023

Zwart en wit

De burgemeester van New York deed een oproep om vandaag vooral niet te rellen. Donald Trump meldt zich vandaag bij een rechtbank aldaar. Ik herinner me nog de vele rellen en plunderingen binnen het kader van BLM. Daar werd weinig tot niets van gezegd. Uit angst, want wie een zwarte aanspreekt op z'n wangedrag maakt zich schuldig aan racisme en/of discriminatie.
Het wordt steeds duidelijker : de Amerikaanse dollar heeft z'n tijd gehad. In diverse landen wordt geadviseerd Amerikaanse dollars z.s.m. in te wisselen voor nationale valuta vanwege de te verwachten waardedaling.
In Amerika laat men graag mensen uit niet-democratische landen vertellen hoe slecht het daar is. Over het alsmaar toenemende aantal daklozen en armen in Amerika zelf, wordt gezwegen.
Opvallend : alle gepresenteerde deskundigen hadden het de afgelopen jaren mis. Zou het met het klimaat ook zo zijn?
In Canada wordt het leven alsmaar benauwder. Er is een wet aangenomen, die kritiek op de regering verbiedt. Men wil meer grip krijgen op het internet in het algemeen en sociale media in het bijzonder. Er is ook al een bank die zijn klanten dwingt over te stappen naar de digitale versie van geld. Trudeau is fan van het Chinese model.