maandag 3 april 2023

Alleen maar goed?

De vega's vertellen niet welke de gevolgen zijn voor de natuur als men een stuk grond geschikt maakt voor landbouw. Het land wordt ontdaan van zo goed als alle biodiversiteit. Want er mogen geen beestjes, inclusief vogels en groter wild op de akkers komen. De groene producten dienen ook geoogst en getransporteerd te worden, wat ook voor de nodige vervuiling zorgt. Volgens medici is geen vlees eten verre van gezond. Zelf zie ik vaak magere, bleke wat fragiele vega's. Ze denken het gebrek aan voedzame stoffen te kunnen compenseren door het slikken van pillen en capsules. Doe mij maar een karbonade of een kippenpoot. Van gemaaid gras kan ik geen trek krijgen. Fenna wel, maar pas een paar dagen nadat het gemaaid is.
Er vliegen te vaak e-cars in brand. Weet je wat zo'n brand van één e-car aan milieuverontreiniging veroorzaakt? En wat het voor het milieu en de kinderarbeid betekent om zo'n accupack (plm €12.000 excl. montage) en auto te vervangen? Dus zo milieuvriendelijk zijn e-cars echt niet. Het feit dat er nog steeds aan schonere auto's op fossiele brandstof gewerkt wordt, wordt ook buiten het nieuws gehouden.
De moderne dieselmotoren zijn schoner dan de oudere benzine exemplaren.
Toyota zet niet in op sec e-cars voor de toekomst. Het bedrijf ziet dat de infrastructuur nog niet afgestemd is op de e-car. Daarnaast geven klanten aan ook niet voor een 100% e-car te willen gaan. Om die reden wil Toyota het aanbod realistisch houden met auto's op fossiele brandstof, hybride auto's en wat e-modellen. "Koolstof" is de vijand, niet de verbrandingsmotor, aldus Toyota.
De staat Californië wil de aanschaf van brandstofauto's gaan verbieden. Veel inwoners zijn van plan zo'n auto dan maar in een andere staat te kopen en ermee naar Californië te rijden.
Maar er is nog meer ellende, met moderne auto's als Peugeot, Citroën en Opel :