maandag 3 april 2023

Wanbeleid

Geregeld moet ik mijn ogen even uitwrijven of twijfel ik ernstig aan mijn gehoor. Zo maakt het RIVM zich druk over ons drinkwater, terwijl de watermaatschappijen stil zijn. De laatste zouden als eerste aan de bel getrokken moeten hebben. Al jaren geleden eigenlijk.
De Rode Kruis roept ons op geld te doneren om Nederlanders(!!) van voedsel te kunnen voorzien. Zo schandelijk schrijnend is de politiek van Rutte c.s. Zijn meesteres Sigrid Kaag doet ook een oproep : ze wil meer geld naar Oekraïne sturen. Ten koste dus van de hongerende en andere kwetsbare Nederlanders en hen die al jaren wachtten op een schadeloosstelling. De corrupte nazi lovers gaan bij D66 voor.
MBO 'ers verlaten vroegtijdig de school, want er is werk zat. Dat gaat goed totdat ze op latere leeftijd ontslagen worden, omdat ze te duur zijn en geen diploma hebben. Ook wie een MBO hond wil slaan, vindt altijd een stok.
Ooit was er de Cuba crisis. Een onterechte naam, want het was Amerika dat eerder raketten in Turkije opstelde, die de Sovjet Unie als doel hadden. De Turkije crisis dus. Zo'n 60 jaar later : Nadat Amerika Europa vol gepropt heeft met kernwapens, gaat Rusland dat ook doen aan zijn eigen grenzen. Actie en reactie. Maar zo'n Russische reactie is dus plots ongewenst en erg gevaarlijk. Ongeloofwaardig Westers wanbeleid.
Ouders gooien de reputatie van hun kinderen op het internet te grabbel. Nou ja, hun kinderen. De kids bevinden zich per definitie maar kort onder het gezag van ouders. Ze worden overal en ergens opgevangen door anderen. Ze worden zodoende niet ervaren als hun kinderen. Dat merkte ik wel toen de scholen dichtgingen. Overal brak paniek uit : help, we hebben kinderen!!
Afgezien daarvan zie ik erg veel filmpjes op het internet, waarin kinderen zich misdragen. Gefilmd door een ouder. Kinderen die elkaar slaan of anderszins mishandelen, kinderen die dieren mishandelen en kinderen die zeer gevaarlijke dingen doen. In veel gevallen is in mijn beleving sprake van kindermishandeling. Dat alles omdat de filmende en vaak lachende ouder op het www wil scoren : kijk mij eens stom bezig zijn! Wie goed naar dergelijke filmpjes kijkt, ziet vaak een huishouden van Jan Steen. Er zijn ook veel video's waarin kinderen hun ouders mishandelen. Ook leuk : jezelf te kijk zetten op het internet, met een kind dat richting crimineel gedrag opgevoed wordt.