vrijdag 3 februari 2023

Drone neerschieten?

Als er een drone boven ons huisje hangt, mag ik hem dan uit de lucht schieten? Niet met een vuurwapen, want dat wordt dan ook gefilmd door die drone. Maar met een windbuks of zo'n katapult waar je normaal visvoer mee wegschiet. Amerika maakt zich druk over het feit, dat China een spionageballon naar dat land gestuurd heeft. Amerika zelf heeft overal spionerend tuig in de lucht / ruimte vliegen, maar een Chinese ballon is toch wel een ernstige schending van het 'Amerikaans' (??) luchtruim. Ik weet niet precies waar en hoe hoog de ballon zweefde, dus ik zet er even vraagtekens achter.
Al in de jaren 60 waren satellieten in staat om vanuit de ruimte zeer gedetailleerde beelden van de aarde te maken. Die technologie zal nu zover zijn, dat ze het adres op onze kliko's kan lezen.
In Oekraïne worden door beide partijen ook veel drones gebruikt. Daar worden ook veel drones uit de lucht geschoten. Ik las dat een schip met Oekraïense krijgsgevangen die van het Slangeneiland afkomstig zijn, beschoten is door Oekraïense schepen. Van je collega's moet je het ook in die oorlog niet hebben.
Rusland zal zich niet neerleggen indien de resultaten van het onderzoek naar de vernietiging van de Nord Stream gasleidingen in de doofpot verdwijnen. "De daders zullen hoe dan ook gestraft worden", aldus Moskou. Volgens militaire adviseurs zijn de Leopards en Abrams 'westerse rommel'. Er zijn diverse opslagplaatsen van Oekraïense legervoorraden in burgerwoningen aangetroffen. Er is nog steeds geen westers nieuws omtrent Oekraïense vorderingen in het oosten. Logisch, want het Oekraïens leger lijdt nog steeds grote verliezen.