dinsdag 1 maart 2016

Vluchtige vluchtelingen

Naar (voorzichtige) schatting is rond de 15% van de 'vluchtelingen' die geregistreerd Duitsland zijn binnengekomen nadien onvindbaar. Ze zijn spoorloos verdwenen. In ons buurland heeft men sinds afgelopen zomer zo'n 15.000 'vluchtelingen' om allerlei redenen afgewezen. Ik was wel weer even verbaasd over het feit, dat men er nu pas achter schijnt te komen, dat de productie van valse identiteitspapieren, voornamelijk paspoorten, in landen als Turkije en Griekenland enorm is. Wat me nog steeds verbaast is dat men Turkije als belangrijkste probleemland ziet en niet EU lid Griekenland.
nog een vluchteling
De corrupte Grieken hebben de grenzen wagenwijd opengezet en doen weinig tot niets om de stroom gelukszoekers te stoppen. Griekenland maakt misbruik van de (verwerpelijke) EU regel die zegt dat zodra iemand voet zet in een EU land, hij/zij niet teruggestuurd mag worden en van alle geldende rechten gebruik mag maken. Over plichten zegt de EU niets.
Vanwege die regel stelt de Duitse rechtse partij AfD (Alternative für Deutschland), dat desnoods vuurwapens gebruikt moeten worden indien illegalen, die bij de grens geweigerd worden, toch het land willen binnenkomen. Die uitspraak zette weliswaar kwaad bloed bij andere partijen, maar deed de groei van de partij in populariteit niet afremmen. In Duitsland is het verstrekken van vergunningen voor wapentuig fors gestegen. Vooral de vergunningen voor het in bezit hebben en gebruiken van pepperspray en alarmpistolen zijn in trek.
In Macedonië worden (nog) geen vuurwapens maar traangas gebruikt tegen migranten, die ondanks het verbod het land willen binnenkomen. Het geweld van de kant van de migranten neemt gestaag toe, al blijft het nog beperkt tot schelden, vernielen van grensversperringen en stenen gooien. Ik denk : zo maak je als migrant toch geen enkele kans? Blijkbaar wel in de EU. Het lijkt erop dat migranten de gastlanden hun sociale overtuiging (jij moet voor ons zorgen) willen opleggen. Desnoods met geweld. Die migratie gaat steeds meer op een geloof lijken.