woensdag 2 maart 2016

Rutte, ordinaire MH17-manipulator

Onze minister-president Mark Rutte is boos. Zegt ie. Hij vindt de kritiek op de manier waarop met het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 uitgevoerd is, insinuerend. Haha! Sorry, het is eigenlijk om te janken. Tja, zo'n draai kan Rutte er ook aan geven. Laffe Rutte wil liever niet de confrontatie aangaan met de waarheid, want Rutte wil een aai over zijn bol van bepaalde westerse mogendheden. Rutte houdt Oekraïne koste wat het kost uit de wind. Of laat Rutte zich op zijn beurt ook manipuleren?  Zijn politiek spelletje ten behoeve van westerse mogendheden schijnt veel belangrijker te zijn, dan het verdriet en de rechten van de nabestaanden.
Rutte behandelt de nabestaanden respectloos, vooral omdat zijn handelwijze verre van integer is. Onze premier is met een louter politiek verhaal bezig, met een halfbakken MH17 rapport met vooraf vastgestelde conclusies. Het is algemeen bekend, dat de (verouderde) raket alleen in het Oekraïense leger gebruikt wordt. Rusland heeft dat type al in 2011 afgestoten en vervangen. Ook de richting vanwaar de raket gelanceerd is klopt niet in relatie tot de aangerichte schade. Oekraïense radarbeelden zijn bewust achtergehouden en wellicht al vernietigd. De bedenkelijke rol van ons eigen land (rol verkeersleiding, Navo lid -en dus anti Rusland) en dat van Oekraïne blijft wazig. Kortom, het is een raket van het Oekraïense leger, afgevuurd door dat zelfde leger of door de opstandelingen. En ja, ooit heeft Rusland dat wapentuig geleverd zoals veel andere landen wapentuig leveren dat gebruikt wordt. Zinvolle, zo niet belangrijke Russische informatie wordt gemakshalve genegeerd.
En waarom onderbouwt Kerry zijn uitspraken over de schuld van Rusland niet met keiharde (radar)bewijzen? Ik begrijp best dat nabestaanden net als ik het internet afzoeken, om meer te weten te komen.
Rutte maakt misbruik van de dood van onschuldige mensen en heeft lak aan de nabestaanden, louter uit politiek gewin. Rutte is boos, maar zou dat op zichzelf moeten zijn. Rutte is een ordinaire MH17 - manipulator, die voor eigen roem gaat. Rutte werkt in mijn beleving mee aan een misdaad tegen de menselijkheid. Met dit keer de nabestaanden en de rechtsgang als slachtoffers. Ordinaire hufterpolitiek bestaat nu ook al in Nederland.