woensdag 2 maart 2016

Simpele zielen

simpele zielen
In een praatprogramma op de tv hoorde ik een aantal simpele zielen (ik kan hen niet anders noemen) spreken over het migrantenprobleem. De simpele zielen begrepen niet, waarom bepaalde politieke partijen een begrenzing (quotum) willen op het aantal migranten dat tot ons land toegelaten mag worden. Hoewel politicus Zijlstra probeerde uit te leggen dat voor elke opgevangen migrant heel veel geregeld moet worden (hij had het niet eens over de kosten) en dat de mogelijkheden voor ons land beperkt zijn, werd niet naar hem geluisterd. Advocaat Spong en een toneelspeler verwezen lovend naar Frau Merkel, die zonder restricties de Duitse deuren wagenwijd opengezet had. Uiteraard zwegen beiden gemakshalve over de golf aan problemen die daardoor ontstond en het feit dat ze niet eens haar eigen partij volledig achter zich heeft staan.
Spong en de komediant acteur vonden ook dat alle werkloze Nederlanders ingezet moesten worden om migranten te helpen met de Nederlandse taal, boodschappen doen, huizen inrichten enz. Over het voorlichten over onze cultuur en wetgeving werd uiteraard met geen woord gerept. Mijn broek zakte af, maar we hadden gelukkig geen visite. Wat een naïeve gedachten!
Kijk, van zo'n acteur met een toneelopleiding (denk ik, want er lopen veel natuurtalenten rond, vooral bij overheden) kan ik dat verwachten. Maar van een gerenommeerde advocaat? Ik durf te wedden dat geen van beiden niet de daad bij hun woord hebben gevoegd en zelf migranten in riant optrekje hebben gehaald of hen begeleiden. Zo is het dan ook wel weer.
Ik ben blij te horen dat VVD'er Zijlstra probeert de stroom migranten nuchter en zakelijk en vooral verantwoord op te vangen. Aan dat linkse naïeve geleuter hebben we echt niets. Deze wegkijkers hebben zelf niet meer in de gaten hoe ver ze van de realiteit af staan en hoe dom en hypocriet hun uitspraken zijn.