maandag 13 maart 2023

Vreemd hoor

De inflatie is slechts 8%. Vreemd, want de prijzen zijn gemiddeld met 80% tot 120% gestegen. De prijzen blijven stijgen, terwijl die van de brandstof al een tijd dalen.  Men noemt dat vaak de oude, duur ingekochte producten. Van de oude goedkoop ingekochte heb ik nooit gehoord. Als ik naar de prijzen in de supermarkt kijk, dan schijnt Oekraïense zonnebloemolie in alle producten verwerkt te worden.
Men wil van de fossiele brandstof af. Ik vraag me af hoe men al die apparaten, auto's en overige (kunststof) producten / onderdelen dan gaat maken.
Wanneer politici beweren, dat Rusland de agressor is, weet ik hoe onbetrouwbaar en leugenachtig zij en hun partij zijn.
Wanneer politici roepen om hulp voor Oekraïne, weet ik dat ze huichelaars zijn. Eerst wapens sturen die indirect burgers tot slachtoffer maken en vervolgens geld ophalen voor die slachtoffers.
Welke zijn de rechten die mannen wel en vrouwen niet hebben? Ik vraag me namelijk vaak af waarvoor feministen vechten. Tegen de overheersing van mannen? Vrouwen die daarover klagen zijn veel te onderdanig en weinig assertief. Mogen mannen vanwege gelijke behandeling ook vrouwen (terug)slaan?
Nu Oekraïne militair dreigt ineen te storten maken de media steeds meer meldingen van misdaden van Russische zijde. Dit keer over ontvoerde kinderen. De door Wopke Hoekstra ontvoerde kinderen hebben nimmer een paginagrote berichtgeving gekregen. De Nederlandse kinderen zijn voor de media minder belangrijk dan de Oekraïense. Vreemd.
De vrouw van Tom Egbers heeft haar functie neergelegd. Begrijpelijk, ze werkt voor een organisatie die tegen ongewenst jegens vrouwen gedrag is. Linda daarentegen staat weer vrolijk op de tv bühne. Vreemd hoor. Maar ach, het is maar net hoe het met je empathie en fatsoen gesteld is.