zaterdag 11 maart 2023

Bekaf

Vanwege een ander afspraak ben ik afgelopen vrijdagmiddag wat laat van huis vertrokken. Ik ging op weg naar Roosendaal, maar dat werd dus een martelgang. He begon onderweg vrij snel te sneeuwen. Natte sneeuw, die ten noorden van Utrecht dermate hevig werd, dat het verkeer er hinder van ondervond. Gevolg : files. het was af en toe stilstaan (vlug een foto gemaakt) en vervolgens met zo'n 40 á 50 km/uur doorrijden.
Vanwege de spits kon ik niet de gebruikelijke route via Gorinchem nemen. Dus ben ik al tuffend naar het zuiden afgezakt om via Breda uiteindelijk net na 18.00 uur in Roosendaal aan te komen. Reistijd : ruim 3 uur!
In Roosendaal wachtte mij een warm onthaal met hutspot á la mamma! Heerlijk! Na een goede nachtrust en weer met frisse moed  ben ik met de familie meegereden naar de afscheidsdienst in België. Het was een mooie, drukbezochte kerkdienst. Helaas hebben we niet al te veel meegekregen van de toespraakjes, om de dienst in het algemeen in het Frans gehouden werd. Maar het was een mooi afscheid. Na de koffietafel zijn we weer teruggereden naar Roosendaal. Daar aangekomen ben ik na een korte stop via Drunen naar huis gereden. Ik heb ik Drunen mijn zus thuisgebracht. Het was zonnig en redelijk rustig op de A27. Rond 18.00 uur was ik weer thuis. Al met al heb ik bij elkaar zo'n 400 km afgelegd, waarvan zo'n 60 als passagier. Ik was bekaf, maar blij dat ik het toch gedaan heb. Wat zal ik slapen vannacht!