zondag 12 maart 2023

Het beschaafde Westen

Veel andere landen hebben bezwaren tegen de bemoeienissen van het Westen. Wat mij al langere tijd opgevallen is, is dat vooral Afrika de aandacht van het Westen heeft. Geen aandacht waarbij het continent, de bevolking, erop vooruit gaat. De bodem is rijk, maar de mensen zijn nog steeds arm. Want de corruptie is groot en de Westerse gieren zijn talrijk. Waarom laten de Afrikaanse bewoners i.c. de Afrikaanse politiek dat toe? Ze worden immers nog steeds uitgebuit door de beschaafde westerse wereld? Dezelfde beschaafde wereld dumpt haar afval op het Afrikaans continent. Mede dankzij de corruptie daar, want het levert hen veel geld op. Ook hier weer een verplaatsing van een Westers milieuprobleem. Het eigen straatje schoonvegen.
Over de overige continenten hoor en lees ik dit soort zaken vele malen minder. Al probeert het Westen op dit moment vooral India z'n politieke wil op te leggen. Vanwege de oorlog in Oekraïne. Gelukkig kent India veel intelligente mensen, die niet alleen op de hoogte zijn van het koloniaal verleden, maar ook van de Westerse mentaliteit die doorspekt is van leugens en huichelarij en snode plannen. Het is voor mij de arrogantie ten top wanneer een bekende Brits politicus India de les leest over democratie. Het gaat trouwens om 1,5 miljard mensen met een heel andere inslag.
Ik zag ook oorlogsmisdadiger Tony Blair in Delhi mooie verhalen afsteken. Hij is de man, die samen met George Bush gelogen heeft over Irak en voor miljoenen slachtoffers (waaronder bijna een miljoen kinderen!) gezorgd heeft. Maar vanuit het Internationaal Gerechtshof blijft het stil.
Na de mislukte politieke pogingen India tegen Rusland op te zetten, heeft Joe Biden India er nu van beschuldigd terreurgroepen in Pakistan te steunen. In de vorige eeuw deed Amerika dat zelf. Ook in Iran en Irak steunde de VS terreurgroepen. Dankzij Amerika is de Taliban militair aanzienlijk sterker geworden.
Ik ben blij dat een land als India neutraal wil blijven en gewoon doorgaat met datgene wat men altijd al deed. Dus ook handeldrijven met Rusland en vooral het arrogante, agressieve Westen links laten liggen. Het Westen heeft na WO2 onder leiding van Amerika miljoenen slachtoffers gemaakt. Afrika staat steeds meer in de belangstelling.