zondag 12 maart 2023

Van het Oostfront

Omwille van het zeer eenzijdige nieuws dat Westerse landen rond de oorlog in Oekraïne brengen, leg ik van tijd tot tijd wat gewicht in de andere schaal. Op zoek naar meer balans en daarmee de realiteit. Wie op media platforms gaat kijken, zou denken dat het Oekraïense leger Rusland volledig verslagen heeft. Die indruk werd al na 5 maanden gewekt. Niets in minder waar. Rusland zal niet verslagen worden. Als Oekraïne niet voor een serieuze politieke oplossing gaat, zal het niet alleen militair maar totaal vernietigd worden.
Politiek gezien staat Rusland in zijn recht om zijn grenzen te beschermen. Politiek gezien heeft Oekraïne met Amerika als gids / hulp op deze oorlog aangestuurd. Eerder is het de politiek van de NAVO die de bedreiging voor Rusland werd. Een expansie politiek die tegen de afspraken uit de jaren 90 ingaat. Na decennia de Russische beer gepord te hebben slaat de beer zijn klauwen uit.
Amerika / het Westen zal wel flink balen van de herstelde betrekkingen tussen Iran en Saudi Arabië. Ook de Arabische wereld keert steeds meer het agressieve Westen de rug toe. 


Niet alleen in Duitsland, steeds meer klinken vanuit westerse landen pro-Russische geluiden. Velen gaan de geschiedenis en de realiteit inzien. Heel verstandig. Ook in Australië wordt voor steun aan Rusland gedemonstreerd. Weg met  de agressieve oorlogspolitiek, tijd voor vrede!