dinsdag 7 maart 2023

Veel gedaan

De Hyundai Matrix is sinds mijn ingreep stil. Het alarm gaat niet meer spontaan af. Toen ik tegen 08.45 uur weer thuiskwam, had ik al veel gedaan. Ik moest dit keer nuchter blijven, omdat ik om 08.30 uur bij de huisarts moest zijn. Met nuchter bedoel ik dus niet het tegenovergestelde van dronken, maar met een lege maag. Ik ben gelukkig geen alcoholist.
Tegen de gewoonte in, heb ik voor die tijd Fenna haar ontbijt gemaakt en haar uitgelaten. Daarna heb ik een zak en de grijper gepakt en ben ik naar de huisartsenpraktijk gelopen. Onderweg heb ik wat zwerfafval opgeruimd. Vlak voor aankomst bij de praktijk heb ik de zak geleegd in een afvalcontainer langs de weg.
Bij de praktijk aangekomen werd ik keurig volgens afspraak geroepen. De bloedzuiger eh ik bedoel assistente was erg aardig en stelde mij de gebruikelijke vragen. Ze vroeg ook hoe ik me voelde. Ik zei dat ik niet meer zoals vroeger naar de naald kan kijken als ie in mijn arm verdwijnt. "Maar voor de rest doet het bloed aftappen mij niet veel. Ik ben ook niet met trillende benen naar hier gekomen", voegde ik nog toe. Het is een kwestie van accepteren.
Op weg naar huis heb ik nog meer zwerfvuil opgeruimd. Omdat het schooltijd was, waren er veel ouders op straat. Een aantal maakte complimenten over mijn bezigheid. Weer thuis aangekomen zag ik het licht van de badkamer branden. Ik heb het ontbijt klaargezet. Na het ontbijt ga ik nog even een zak zwerfvuil wegbrengen. De dinsdag is dus al vroeg begonnen.