vrijdag 10 maart 2023

Misdragingen

Ooit werd mij / de luisteraar uitgelegd waarom er zoveel misbruik is binnen de RK kerk. Ik herinner me nog uitspraken over het vluchtgedrag van seksueel 'niet normale' mensen. Zij vluchten de RK kerk in en werden geestelijken. Het scheiden van meisjes en jongens in hun jeugd zou een andere oorzaak zijn voor misbruik. Er werd toen in dat programma ook verteld, dat het overgrote deel van de RK mensen links stemt. Ik heb het over de jaren 70. Links werd toen ook gerelateerd aan de uitdrukking "links lullen en rechts vangen". Hetgeen op een inconsequente levenshouding duidt.
Vanwege de RK mensen in mijn omgeving, die zich zo nadrukkelijk manifesteerden als zijnde gelovig, herkende ik in hen veel van de genoemde trekken. Omroep- en tv organisaties met een RK en/of linkse achtergrond zijn wat mij betreft al op voorhand verdacht. Zodra onacceptabel gedrag gemeld wordt, verdwijnt de klacht in de doofpot en/of worden daders de hand boven het hoofd gehouden. Zelfs de paus doet daaraan mee. De paus biedt daders een leuk baantje aan in Rome. Daarmee steekt de paus zijn middelvinger op naar de slachtoffers. Recent kwamen dergelijke verhalen ook los binnen de kringen van Jehova's. Ook daarvan ken ik persoonlijk een geval.
Wie niet door de werkgever gehoord wordt en z'n heil extern gaat zoeken, wordt subiet ontslagen. Alsof de medewerker al niet genoeg ellende over zich heen gekregen heeft.  Bah!
Na The Voice en BNN/VARA nu dus NOS Sport. Op naar de volgende, want het is slechts het topje van de ijsberg die Misbruik heet.