dinsdag 6 december 2022

Het zal toch niet?!

stof!
Zoals gewoonlijk : als de poes van huis is, gaat de kater aan de slag. Na de gebruikelijke huishoudelijke karweitjes besloot ik ,in het kleinste kamertje aanbeland, het ventilatierooster ook eens schoon te maken. Met de schoonmaak kijk is meestal naar beneden en niet zo vaak naar boven. Maar toen ik laatst op de troon van nr 100 zat keek ik omhoog. Niet om voor geestelijke bijstand te vragen of zo (mijn stoelgang is probleemloos), maar zomaar. Ik zag toen dat het roostertje van de ventilator wat stoffig is geworden. De ventilator heeft een aparte schakelaar en blijft ongeveer 3 minuten na uitschakelen draaien. Vandaag heb ik het rooster verwijderd. Vooraf had ik de klep van de wc bril maar uit voorzorg neergelaten. Je weet maar nooit.
Ik heb zowel de ventilator als het rooster schoongemaakt. De ventilator deed ik met een kwast in de ene en de telescoop buis van de stofzuiger in de andere hand. Lastig klusje, want ik kon het huishoudtrapje vanwege de toiletpot niet onder de werkplek plaatsen. "Je kunt de pot op", was in dit geval niet van toepassing. Het was dus wat rekken en strekken voor de oude op dat trapje. Maar het lukte het roostertje te verwijderen. De vervuiling was erger dan ik vermoedde. Het roostertje heb ik een sopje gegeven. Toen ik het weer terugplaatste en het bevestigingsschroefje wilde monteren, viel dat kleine kreng naar beneden! Ik was blij dat ik het deksel van de wc bril naar beneden gedaan had. Weer op de grond echter, kon ik het schroefje nergens vinden. In een helder moment dacht ik : "Het zal toch niet?!" Ik tilde het deksel van de wc pot op en wat lag er in het water naar mij te glinsteren?? Het schroefje!! Dat was blijkbaar aan de achterkant onder de bril door gerold, hoppa de pot in. Shit! O nee, de pot is bij ons schoon. 
Ik ben niet snel ergens vies van hoor. Ik heb daarom niet eens een latex handschoen aangetrokken. Dus ik stroopte mijn mouw nog meer op en heb het schroefje van een bruin bombardement en een wisse verdwijning gered. Ik heb daarna ook even de opening aan achterkant van de pot met een doek afgeschermd. Ter voorkoming van weer een duik, heb ik maar een magnetische schroevendraaier ingezet. Toen was ook dat klusje snel geklaard. Natuurlijk heb ik daarna mijn handen eerst goed gewassen.