zondag 11 december 2022

Voetbal en schar

Vanmiddag heb ik naar vrouwenvoetbal gekeken. Eerst op de BBC de wedstrijd tussen Manchester City en Manchester United, een stadsderby. Beide teams speelden op een zichtbaar hoger niveau voetbal dan de Nederlandse dames. Het spel was erg verzorgd en snel.
Toen ik later in de middag naar de vrouwen van FC Twente en Fortuna keek, viel mij op, dat het spel van de dames uit Twente best wel qua niveau dicht bij dat van de Engelse dames kwam. Op de ranglijst staat Twente daarom ook bovenaan. Eerder heb ik andere vrouwen elftallen zien spelen in de competitie van ons landje, maar dat spel vond ik nogal amateuristisch overkomen. Zelfs het spel van de vrouwen van Ajax en Feijenoord was mij te rommelig; er zat nauwelijks enige lijn in en techniek en spelinzicht zijn onvoldoende.
's Avonds hebben wij geheel tegen onze gewoonte in, aardappelpuree met worteltjes en sperzieboontjes gegeten. Ze had er wat gebakken schar bij geserveerd. We zijn gek op schar en schol. Je moet wel de anatomie van de vis goed kennen om een gebakken exemplaar met plezier te kunnen nuttigen. Ik bedoel dus netjes van de graat eten. Een leuke uitdaging.