zondag 3 juli 2022

Strijdigheden

 Als ik naar docu's kijk valt mij vaak bepaalde uitspraken op. Uitspraken, die bijvoorbeeld aangeven dat de klimaatverandering al miljoenen jaren gaande is. En dat de deskundigen in die docu's die ontwikkeling als normaal beschouwen.
In veel situaties rond archeologie wordt de koolstofdatering gebruikt om de oudheid van gevonden voorwerpen vast te stellen. Bijna alle deskundigen vertrouwen die techniek. Totdat er een oude ijzeren hamer gevonden wordt, waarvan de steel deels omgezet is in steenkool. De koolstofdatering geeft aan, dat de hamer vele duizenden jaren ouder is, dan men vermoedde. Die hamer was namelijk gemaakt ver voor het begin van de ijzertijd! Tja, en dan klopt de koolstofdatering plots niet meer. Ook niet wanneer twee andere testen hetzelfde resultaat geven. De resultaten vallen namelijk buiten het door de wetenschap algemeen geaccepteerde beeld. Als de wetenschap iets niet kan verklaren, bestaat of kan het dus niet.
Afgelopen week is in Duitsland de varkenspest vastgesteld. Net over de grens bij Twente bevinden zich in de Duitse deelstaat Nedersaksen ruim 300 varkensfokkers die totaal ruim 200.000 varkens houden. Ik vroeg me direct af : waarom moeten in heel Nederland de helft van de boeren weg en de veestapel verminderd worden? Met de veel voorkomende zuidwesten wind, wordt onze 'schone' lucht door Duitse varkens weer vervuild en wel verder naar het oosten geblazen.
De NASA en veel archeologen spreken op een heel andere manier over het veranderende klimaat. Volgens hen is die activiteit al eeuwen gaande. Vandaar dat men Atlantis ergens diep onder water positioneert. De zeespiegel zou al honderden meters gestegen zijn. Het smelten van de ijskappen is ook al eeuwen gaande. Ik herinner me nog dat ik in de jaren 50 op school te horen kreeg, dat het hier subtropisch zou worden. Niet vanwege de toename  van het aantal boeren, maar omdat het klimaat vanwege de rotatie van de aarde verandert.