zaterdag 9 juli 2022

Droevig nieuws

Helaas is meneer Abe aan zijn verwondingen overleden. Ik blijf erbij : ik vind het geen aanval op de democratie. Evenmin was het een aanval op de persvrijheid, toen Peter R de Vries vermoord werd. Maar ja, zo brengen de media het zo graag. De echte aanvallen op de democratie, vinden in Den Haag plaats. Met het kabinet Rutte als dader. Maar daarover zwijgen de reguliere media. 
De gefrustreerde agent die op de 16 jarige jongen in de trekker schoot, schijnt ondergedoken te zijn. Raar, want ik vind dat hij gearresteerd zou moeten worden wegens poging tot doodslag. Ik wil niet 'moord' zeggen, want dan ga ik over het randje. Maar die term houd ik maar voor mezelf. De tiener zal zich wel doodgeschrokken hebben toen hij in de loop van een pistool keek en er op hem geschoten werd. Met een stuur in je handen doe je niet veel.
Eerder stond de agent met zijn hand op het pistool (in de holster) tegen dat joch te praten. Hand op het pistool? Tegenover een ongewapende jongen? Die houding vond ik al zeer levensbedreigend overkomen. En vervolgens het pistool ook nog trekken en gericht (op het hoofd!) schieten! Wat mankeerde die agent?? Zag ie soms een vuurwapen gevaarlijke zware crimineel voor zich?
Wat zou er gebeurd zijn als het joch doodgeschoten zou zijn? Dan was er vast weer een verhaal verschenen, dat de agent vrijgepleit zou hebben. Zeker weten. Want dat is al eerder gebeurd, toen in Den Haag op een station een jongen vluchtte. Hij werd van achteren(!) met een schot door het hoofd neergeschoten door een rechercheur, die dacht dat de jongen gewapend was. Die rechercheur had correct gehandeld. De vluchter leverde totaal geen gevaar op voor de schutter. Hij had ook op de benen kunnen richten.
Vandaar dat ik geen waarde hecht aan de bevindingen van de Rijksrecherche. Die eet ook uit dezelfde voerbak als al hun verdachten. Al met al droevige toestanden.