zondag 10 juli 2022

Eindelijk toegegeven

Voor het eerst lees ik een bericht over de oorlogsmisdaden die door het Oekraïense leger gepleegd zijn. Daarvoor moest ik wel bij een Duitse zender zijn. Het betreft een Russische aanval op een zorginstelling voor bejaarden en gehandicapten. Oekraïense soldaten hadden zich in het gebouw verschanst en beschoten vanuit hun positie Russische eenheden. Gevolg was dat de Russen het gebouw aanvielen.
Het is zeker geen op zichzelf staande gebeurtenis. Oekraïners beklaagden zich al vrij snel over de strijdwijze van hun eigen leger. Ze offeren zonder pardon hun eigen inwoners op in de strijd tegen de Russen, door hen als menselijk schild te gebruiken. Daar zijn al veel verhalen over verteld door bewoners van het gebied waarin gestreden wordt en gebruikers van gebouwen met een sociale functie (bibliotheken, scholen, hotels en gewone woonhuizen).
Hoewel het bericht spreekt over het Oekraïens leger als 'mede schuldig' ligt de oorzaak (vuil spel) gewoon bij het Oekraïens leger. In veel oorlogssituaties is ook het teken van het Rode Kruis vaak misbruikt door legers. De reacties van de Russen op dit soort situaties van misbruik, geeft ook aan met welke mentaliteit de Rus vecht. Dat is dus niet eerst waarschuwen, maar gewoon terugschieten.
De VS / NAVO wil dat iedereen hun kant kiest. Maar alleen Europa en Australië en Japan willen dat. De rest van de wereld wenst geen oorlog. Of interesseert hen het gekke Westen geen lor.