vrijdag 1 maart 2024

Zagen en in de grondverf

Na ’s morgens even geholpen te hebben met de voorbereidingen voor de Koffietafel, ben ik naar de loods gereden. In de Matrix. Ik was namelijk van plan om restanten houtplaten in stroken te zagen. Die stroken heb ik nodig om het overstekend deel van het dak af te werken. Ik ga de open ruimtes (foto rechtsonder) tussen de dakbalken afsluiten.
Tussen alle restanten hout heb ik eerst gezocht naar geschikte stukken. Het liefst had ik restanten plaat met een hoogte van 125 cm. Maar die waren niet voorhanden. Vooral omdat de standaard maat 122 cm (breed) is. Ik heb toen toch maar voor de 122 cm gekozen. Ik had
5 stroken van 122 x 30 cm nodig en 7 van 122 x 31 cm.
De bedoeling was dat de stroken van 125 cm precies halverwege een dakbalk zou uitkomen. Maar dat gaan me dus niet lukken. Om die reden heb ik zgn koppelstukken gezaagd. Daarmee kan ik stroken met elkaar verbinden, zonder enkel afhankelijk te zijn van zo'n dakbalk.
Dankzij de aanwezige zaagmachines werd de klus een stuk gemakkelijker. Ik heb wel een paar keer de cirkelzaag gebruikt, omdat de zaagtafel niet breder ingesteld kon worden, dan 28 cm. De overig stroken kon ik wel met de zaagtafel maken. Omdat ze 40 tot 55 cm breed waren.
Ik heb het hele pakket aan stroken in de Matrix gelegd (achterbank neergeklapt). Daarna ben ik de loods gaan opruimen. Ik heb hem nog schoner achtergelaten dan ik hem aangetroffen heb. Zo doen we dat.
Na de lunch zijn we weer naar het huisje gereden.
Daar heb ik twee wandelingen met een volle kruiwagen gemaakt. De eerste om de gewone bagage, de tweede om de stroken over te brengen. Ik was bekaf. Na de eerste thee, was ik weer op adem gekomen. Toen ben ik de stroken in de witte grondverf gaan zetten. Dit keer waren de mezen zo brutaal, dat ze op het rechtop gezette hout gingen zitten. Er wandelde zelfs een over een net geverfde strook! Morgenochtend ga ik ze tegen het dak schroeven. De stroken bedoel ik.😅