woensdag 6 maart 2024

Een scherp gehoor of?

Iemand hier in de buurt hoort al een aantal maanden geluiden van een drumstel. "Soms vanaf een uur of 11 's avonds tot in de volgende ochtend. Het geluid houdt hem wakker en verpest zijn humeur. Hij schijnt al hier en daar geluisterd te hebben, om de bron te lokaliseren. Zonder succes.
Het is nogal wat als zou iemand zo'n 10 uur achtereen aan het drummen zijn. Dat lijkt ons niet tot de mogelijkheden behoren. Toen ik de eerste keer over zijn klacht hoorde, vertelde ik hem over buren van ons. Die waren plots chagrijnig, terwijl we voorheen ruim 10 jaar een zeer goed contact met elkaar hadden. Wat bleek? Ze hadden het in hun hoofd gehaald, als zou onze hond Zorro 's nachts geregeld een bot of zo op de plavuizen gooien. Dat werd ons op een onaangename manier verteld. Zelf hadden wij dat geluid ook gehoord en ik ben er diverse keren voor uit bed gekomen. Maar Zorro lag al die keren te maffen in zijn mand. Het geluid bleek later van een paar huizen verderop te komen. Daar waren ook honden in huis. Die bewoner had nota bene een kennel vergunning.
In plaats van ons iets te vragen, waren de buren plots chagrijnig tegen ons! Ook toen bleek dat het niet Zorro was, bleven ze afstandelijk.
Ik vertelde dat verhaal aan de klager, omdat ik bij hem merkte, dat hij nogal opgefokt was. Ik hoopte te voorkomen, dat ook hij vanwege zijn stress situatie  ongenuanceerde uitspraken zou doen tegen vermeende veroorzakers. Helaas zonder resultaat. Volgens de klager bevindt de bron zich zo'n 6(!) woningen verderop. Zelf woont hij in een hoekwoning van een ander blok, waarvan de garage via de garage van zijn buren met het blok met de bron verbonden is.
Laatst vertelde hij dat het de afgelopen nacht bar een boos was. Het bed (inmiddels op rubberen blokken voor wasmachines) trilde zelfs erg van het geluid, zo zei hij. Dat nemen we maar met een korrel zout, want dan zouden de directe buren van de bron zich wel gemeld hebben. Want zij zouden dan uit bed gerold zijn door het trillen.
Neemt niet weg dat het best hinderlijk is voor de klager. Hij slikt nu slaaptabletten, die nauwelijks helpen. Vanwege zijn stress stelt hij ook de verkeerde vraag. Als hij ergens heeft aangebeld, vraagt ie de bewoner of ie soms een drumstel heeft. Hij kan beter vragen of ze soms ook dat geluid horen.
Inmiddels wordt de klager door een van de omwonenden als lastpost beschouwd. Vanwege de beschuldigende toon.
Bekend is dat hier een woning is, waar leden van een band wonen. Maar of die de bron zijn? Helaas hoort de klager geen muziek, maar alleen een 'drummend' geluid.