vrijdag 8 maart 2024

Vrienden?

Het is raadzamer om niet van zogenaamde Cloud functies gebruik te maken, aldus de waarschuwing van de overheid. De reden is dat de overheid Amerika niet vertrouwt! Amerika kan via de eigen wetgeving data uit de Cloud opvragen en misbruiken. Ja, misbruiken. Want onze 'vrienden' doen dat al decennia lang. Overigens doen Amerikanen dat ook zonder gebruik te maken van hun wetgeving.
Men heeft het weliswaar over landen als Rusland en China, maar vlak onze Amerikaanse en Britse vrienden niet uit. Die bespioneren ons nog veel meer dan de rest.
Iedereen behoort te weten, dat met name de Amerikaanse bedrijven die allerlei media en data toepassingen op het www plaatsen, dat vooral doen met kwade bijbedoelingen. Het regent daarom ook boetes voor dat soort bedrijven, omdat ze onze privacy wetten structureel overtreden. Door vooral naar China t wijzen, hoopt men onze vrienden uit de wind te houden. Maar soms wil men dat niet. Zoals bij deze recente waarschuwing.
Ik zie wel vaker achterbakse vragen, om data. Zelfs om mijn wachtwoorden voor mij te 'bewaren'. Ja, ja. Het doet me denken aan het sprookje van Hans en Grietje. Men wordt met veel lekker gelokt om vervolgens te grazen genomen worden.