vrijdag 8 maart 2024

Kleinigheden

Het valt mij op, dat veel mensen andere fatsoensnormen hanteren. Ik bedoel dan minder dan ik gewend ben. Zo zie ik dat jongemannen blijven zitten als een vrouw welkom geheten of begroet wordt. Ze steken enkel de hand uit, klaar.
Als ik plaats maak om iemand het gemakkelijker te maken om mij te passeren, gebeurt het maar zelden dat ik daarvoor bedankt wordt. Gewoon een vraag stellen, zoals Mag ik er even langs? is ook al niet meer van toepassing. Er wordt geduwd en/of gemopperd. Soms stel ik de vraag zelf maar : meneer, mag ik er even langs? Als ik dat doe voor de doordouwer, word ik altijd wat chagrijnig aangekeken.
Op kantoor gebeurde het soms, dat iemand mijn kamer binnenkomt en zonder te groeten mij vragen gaat stellen. Dan begin ik ook maar zelf met : "Ook goedemorgen Hans, wilde je mij wat vragen?" Ik doe alsof ik de vraag dan niet gehoord heb. Als zo'n iemand mij dan nog niet groet, help ik hem niet. Dat zeg ik dan ook. 
Het komt voor dat we op een smal wegdeel een tegenligger krijgen. We maken dan plaats door uit te wijken op de entree van een erf of zo'n speciaal stuk waar de weg breder is. Het leuke hier in de polder is, dat we elkaar dan groeten als blijk van dank. Gewoon even het handje omhoog steken. Fijn is ook dat men op elkaar inspeelt. Dan wijkt de een uit en dan weer de ander. Afhankelijk van de situatie.
Wat mij ook opvalt is dat veel jongeren niet in staat zijn een gesprekje te voeren.
Een Israëlische genocide leider annex moordenaar, president Herzog, komt hier de Holocaust gedenken. Weg met die huichelachtige Jood!
Kinderen mogen zich niet meer als indianen verkleden. Mannen mogen zich wel als vrouwen verkleden.
Besnijdenis in andere landen vinden velen heel erg. Nee, dan het beschaafde Westen, dat een genocide goedkeurt en waar mensen niet van elkaar af kunnen blijven en abortus gewoon is.