woensdag 5 juli 2023

Poly storm

Zijn we toch mooi op tijd geweest met het reinigen en plaatsten van de regentonnen; het regent. En het stormt. Ik ben met Fenna dit keer maar zeer kort buiten geweest. De Friezin had merkbaar geen zin in al dat lawaai en de nattigheid. Dankzij mijn regenpak, laarzen en zuidwester bleef ik kurkdroog. Met Fenna was het anders. Haar vacht werd zeiknat, maar thuis wachtte haar de föhn. Ze weet dat en kwam dus dolblij de huiskamer in rennen.
De Friese teef heeft het beter dan menig Afghaanse. Tijdens de wandeling zag ik erg veel afgebroken takken van de grote populieren langs et fietspad. Meestal gooi ik ze tijdens het uitlaten van Fenna wat aan de kant. Maar dit keer gaat het zo tekeer, dat ik me niet in de buurt van die bomen waagde.
Ik ben ook blij dat ik de rotte paal van de overkapping heb vervangen. De beide hoekpalen zien er nog goed uit. Toch ga ik die een keer wat blootleggen, om de staat ervan beter te kunnen beoordelen en ze eventueel nogmaals te behandelen tegen rot.
De bolacacia's op het pleintje hebben het zwaar te verduren. Vaak is er van een bol geen sprake meer, maar eerder van een plat ei. Er zijn wat takken afgebroken. Nog even en dan is de storm weer voorbij. Stormen duren niet zo lang.