donderdag 6 juli 2023

In alle rust

Hoewel ik van plan ben een nieuw keukenblokje in de caravan te gaan maken, neem ik daarvoor alle tijd. Ik heb nooit zin om iets onder grote tijdsdruk te gaan doen. Al is het wel zo, dat ik vaak liever doorga totdat het af is. Een afweging tussen afmaken en de tijd nemen.
Omdat de caravan maximaal drie dagen op de openbare weg mag staan, vind ik die tijd te kort om op mijn gemak de keuken te gaan aanpakken. Ik zit ook niet om gezeur van omwonenden te wachten. Want zeurpieten wonen ook hier. Zodra ik in of bij de loods kan klussen, dan begin ik er pas aan. Tot die tijd kan ik het ontwerp op mijn dooie gemak op me laten inwerken. Er zitten namelijk nog wat uitdagingen in.
Meestal doe ik het denkwerk over aanpassingen in of aan de caravan tijdens een vakantie. Dan kan ik de huidige situatie goed bekijken. In dit geval gaat het om de aansluitingen van het gas en het water inclusief de afvoer. We overwegen weer een losstaand kooktoestel te gaan gebruiken. Dan kunnen we ook weer buiten koken. In het nieuwe keukenblokje komen twee rekken met elk drie lades te staan.  De bovenste lade rechts, komt onder het spoelbakje. De lade moet toch open- en dichtgetrokken kunnen worden. Misschien moet ik de achterkant wat uitzagen of zo om ruimte te maken voor de spoelbak. Het blok kan niet hoger, want dan komt het blad voor een raam. Dat staat niet zo fraai.
Het fietsenrek dat ik op de dissel gemonteerd heb, wordt ook aangepast. Gebleken is dat slechts één fiets op het rek geplaatst kan worden. Vanwege de beperkte ruimte tussen de disselbak en de koppeling van de trekhaak. De dissel is namelijk nogal kort. Ik ga één goot verwijderen en de andere wat meer naar het midden plaatsen. Mijn fiets komt gewoon achter in de caravan, recht tegenover de deur te staan. Een mooie plek, want hij kan er erg gemakkelijk in en weer uit. Ik wil alleen nog een bevestigingsoog maken voor een spanband. Dan kan de fiets ook vastgesjord worden.
Ik heb ook klusjes die ik opzettelijk geparkeerd heb. Die doe ik tijden een vakantie. Ik kan nu eenmaal niet stilzitten.