woensdag 5 april 2023

Vakantiekriebels

Wat een weertje! Onder de overkapping was het gistermiddag ruim 20 Celsius. Heerlijk. Ik krijg er de kriebels van. Vakantiekriebels. Op zolder staat een doos vol met spullen bestemd voor in of aan de caravan. Ik heb een actielijstje gemaakt. Ik ga nog even aangeven, welke klusjes ik tijdens een vakantie zou willen doen. Dat zijn meestal kleine prutsklusjes. Zoals de 13 polige stekker vervangen door zo'n ouderwetse 7 polige. Of het slot van de deur vervangen door een goed exemplaar. De oude moeten we tegen de draairichting in draaien om de deur te openen. Daar konden we na een paar weken kamperen niet aan wennen. Een paar armpjes van kastdeurtjes moeten ook vervangen worden. En ik wil extra verlichting aanbrengen op punten waar al bedrading / aansluitingen zitten. Dat soort klusjes dus. 
Het is zeker niet de bedoeling om op zo'n camping lawaai te gaan maken. Zoals boren, timmeren en zagen. Daar heb ik zelf een hekel aan. De overige klussen wil ik 'thuis' doen. Daarvoor wil ik de caravan een week uit de stalling hebben. We hebben alle tijd, want we gaan het liefst buiten de schoolvakanties op pad.
Gistermiddag heb ik in een door de zon opgewarmde auto de milieu sticker voor Duitsland op de voorruit geplakt. Om mijn geheugen wat op te frissen heb ik de foto's bekeken die ik vorig jaar gemaakt heb van de werkzaamheden aan de caravan. Ik heb toen de keuken verbouwd en het fornuis weer laten ademen. We hebben naast een vast bed, ook een vaste eet-/zithoek gemaakt (foto). Leuk om even zo terug te grijpen en te zien wat er eerder gedaan is.