woensdag 7 december 2022

Veilig Rijden probleem -2-

Als je een App maakt, die alleen op een bepaalde manier ingesteld werkt, waarom moet een gebruiker dan al die instellingen apart gaan doen om de App aan de praat te krijgen? Lever zo'n App met de standaard instellingen (zo werkt ie) en vermeld per instelling wat het inhoudt. Geef ook aan dat bij wijzingen de App niet werkt. Klaar.
De Veilig Rijden app werkte niet, omdat de optie Batterij gebruik standaard op Geoptimaliseerd staat. Die had ik moeten veranderen in Onbeperkt. Ik vind deze App trouwens ook wat warrig opgebouwd. Als ik de App open, vind ik nergens Instellingen. Die vind ik wel als ik eerst via het telefoonmenu Apps kies en vervolgens de App open. Niet logisch (zegt de voormalig IT'er). Ik kreeg met de nieuwe beacon ook geen handleiding.
Zoals ik al eerder opmerkte, zie ik veel Apps en websites die zichtbaar door 'minder deskundigen' ontwikkeld zijn. Zo zijn er sites waar je wel moet inloggen, maar afmelden kan niet. Dan moet ik erop vertrouwen dat het gebeurt als ik de site verlaat. Soms moet ik halverwege binnen een site nogmaals inloggen. En dan heb ik het maar niet over de lay-out van veel websites. Onlogisch, ergonomisch slecht en dus gebruiksonvriendelijk.
Voor de echte leken lijkt het mij handig om hen aan te bieden met hun goedkeuring de App voor hen in te stellen. En anders dient de App aangepast te worden zodat ie in combinatie met het beacon werkt.