zaterdag 10 december 2022

Nieuws

Op een Amsterdamse basisschool werden de kinderen tijdens de naschoolse opvang verplicht naar horrorfilms te kijken waaronder The Exorcist. Er lopen aardig wat vreemde snuiters rond in het onderwijs. Hoe gaat men om met de psychische schade die hierdoor ontstaan is?
Het Nederlands elftal is door Argentinië en de scheidsrechter naar huis gestuurd. Het had veel eerder gemogen van mij, maar daarvoor voetbalden ze net te goed. Omdat er gisteravond zoals vaker niets op de tv was, schakelde Sonja over naar Ned. 1. Het was inmiddels 22 uur geweest. Ik had tijdens de laatste ronde met Fenna één keer vuurwerk gehoord. Toen dacht ik al aan een overwinning van Argentinië,  die door die ene Argentijn in Dronten gevierd werd. Maar na thuiskomst bleek de stand 2-2 en was een verlenging gestart.
Het korte stukje voetbal leerde mij dat de Argentijnen het betere spel hadden en terecht naar de volgende ronde gaan. Maar goed, Nederland is weg uit Qatar, dat de omkooppraktijken niet alleen tot de FIFA beperkte maar ook met parlementsleden van de EU bezig zijn. Vandaar dat Rutte c.s. liever niet Qatar wilden veroordelen wegens grove schending van de mensenrechten. Maar dat heeft te maken met westers en niet-westers. Daarom is ruim 6.000 dode Oekraïners veel erger, dan evenzoveel dode Pakistani, Afghanen, Indiërs, Maleisiërs enz.