donderdag 1 december 2022

Een nieuwe maand

Wat vliegt de tijd. Het is al weer December. Een paar jaar geleden was het nog een feestmaand. Maar Rutte c.s. hebben er een kille maand van gemaakt. Een oorlogsmaand. Geen geld voor presentjes, geen geld voor een ouderwets kerstdiner, geen geld voor een kerstboom, geen geld om kerstverlichting te kunnen laten branden, geen geld voor extra boodschappen enz. Het is wel een feestmaand voor de mensen met veel geld. En voor asielzoekers en vluchtelingen. Zij zitten er allemaal warmpjes bij. Zelfs de criminelen en aso's onder hen, want zij hebben alle aandacht van Rutte c.s.
December dus. Weer een maand voorbij. Ik heb al wat aan mijn maandafsluiting gedaan. Ik heb mijn mailbox opgeschoond en de map met foto's van de maand November veiliggesteld middels een back up. Een nieuwe fotomap met de naam December 2022 staat ook al klaar.
In die laatste maand van het jaar hoop ik weer jarig te worden. Werd ik eerder net zo oud als het huisnummer waar ik geboren ben (65), straks hoop ik de leeftijd te bereiken van het huisnummer waar ik met plezier aan terugdenk : 74. Op nummer 74 heb ik mijn jeugd doorgebracht. Ik bedenk me nu, dat ik later als tiener ook op huisnummer 117 gewoond heb. 😁
Sinterklaas? Daar doen wij niets aan. Wel aan Zwarte Piet. Die geef ik aan dit kabinet.