donderdag 3 november 2022

Verdraaid nieuws

In het NOS nieuws las ik dat de demonstratie van de complotdenker (David Icke) verplaatst is naar het Museumplein. Weer zo'n verdraaiing. De demonstratie is namelijk van Samen Voor Nederland (SVN) en is dus niet georganiseerd door de Brit David Icke. Icke is slechts uitgenodigd door de organisatie als gastspreker. SVN organiseert geregeld demonstraties tegen het regeringsbeleid.
Zelensky is blij met de bemiddeling van Turkije in de kwestie van het opschorten van de graandeal door Rusland. De transporten kunnen weer met goedvinden van Rusland hervat worden. Rusland stopte de samenwerking, omdat Oekraïne Russische schepen aanviel. Politiek gezien was het voorlopig stoppen (deelname aan het verdrag bleef staan) bedoeld om Turkije 'actief' te houden in de communicatie tussen Oekraïne en Rusland.
Men is woedend op Noord Korea vanwege de vele testen met raketten. Dat doet Noord Korea niet 'zomaar'. Amerika houdt met Zuid Korea een grootscheepse oefening. Het is de grootste die ooit door beide landen gehouden is. Van de kant van Noord Korea worden dus ook even de spierballen getoond. Actie en reactie.
Rusland heeft bij de VN om een onderzoek gevraagd naar de biolabs in Oekraïne. Het verzoek werd verworpen. Logisch, want de biolabs staan onder Amerikaans toezicht en worden door de VS gefinancierd. Het onderzoek en de ontwikkeling van biochemische wapens zou bedoeld zijn om in een oorlog in Oost Europa gebruik te kunnen maken van virussen. Moskou beschuldigt Amerika en Oekraïne van het schenden van het internationaal verdrag op biologische wapens. China steunt Rusland omdat het bezorgd is over de ontwikkeling van bio wapens in een corrupt Oekraïne. Er gaan geruchten dat Oekraïne via de zwarte markt moderne westerse wapens verhandelt. Russen behoren tot de geïnteresseerden / klantenkring.