zaterdag 5 november 2022

Man around the house

Belofte maakt schuld. En : ik laat er niet graag gras over groeien. Dus ben ik vanmorgen naar de buurtbewoonster gegaan om terug te komen op haar verzoek. Ze had mij gevraagd een camera op te hangen en ik wilde daar een concrete afspraak voor maken. Ze was blij mij te zien en ik kon wat haar betrof direct aan de slag. Ik zelf kon ook, dus hebben we eerst doorgenomen wat ze precies wilde. Daarna heb ik het benodigde gereedschap gehaald.
Voor het ophangen van de draadloze bewakingscamera moest een tweetal gaten van 6 mm in de buitenmuur geboord worden. Ik had de boel al gemarkeerd en ben toen gaan boren. Het was met de Bosch machine een fluitje van een cent. De camera hing binnen 10 minuten en even later was ie ook operationeel. We kwamen samen in beeld. 
Toen werd mij gevraagd of ik soms koffie wilde. Aan de koffie hebben we gezellig en toch ook wat serieus gesproken over allerlei kwesties.
Wat de hulp betreft, in veel gevallen zijn het alleenstaande vrouwen die mij om hulp vragen. In dit geval durfde de vrouw niet op een trap te gaan staan. Ze is in tegenstelling tot de anderen zelf best wel handig en kan ook klussen, waaronder boren. Ik kwam overigens al in Dronten voor hulpverlening toen we nog in Lelystad Haven woonden. Ook in die gevallen ging het om alleenstaande vrouwen. Onlangs kwam ik een collega klusser tegen, die ook zo bezig is. Maar hij doet veel tegen een financiƫle vergoeding.
Het enige minder leuke van de hulp is soms het gedrag van mensen. Omdat ik een kop koffie of thee als beloning genoeg vind, denken zij dat ik een soort oproepkracht ben. Hun dankbaarheid verdwijnt dan stilletjes net als hun koffie en/of thee.