dinsdag 1 november 2022

Kliko's met een chip

We moeten onze kliko's, drie stuks, inruilen. We krijgen er kliko's met een chip voor terug. Nou, dan weet je wel wat er gaat gebeuren : mensen gaan met hun afval op pad. Zo'n chip is grote onzin. Ik wil dat de kliko's met een chip ook een slot krijgen. Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Dus kan ie net zo gemakkelijk misbruikt worden door anderen die uit zelfbevrediging een afvallozing in onze kliko doen.
Het is weer een bekende ambtenaren aanpak, waarbij men qua oplossing ver achter de realiteit aan hobbelt en de burger als eindgebruiker volledig gepasseerd wordt. Het kost ook klauwen met belastinggeld. Amateuristische spielerei om ons nog meer geld af te troggelen. Ik bedoel, de ontwikkelingen rond afvalverwerking zijn al veel verder. In omliggende gemeenten is het afvoeren van afval gratis. In andere steden ook. Daar hoeft men niet eens meer afval te scheiden voor wat betreft PMD, Restafval en GFT. Alleen het papier wordt apart afgevoerd. Maar de betrokken ambtenaren van de gemeente Dronten lopen nog een paar jaar achter.
En dan is er nog het zwerfafval. De gemeente Dronten heeft onlangs weer een actie gestart om mensen te helpen met het opruimen van afval. Maar ja, die actie al wel in een andere kamer op het gemeentehuis bedacht zijn. Gisteren heb ik weer een ronde gelopen. Het leverde een grote plastic tas met afval op. Ik denk dat ik maar daarmee ga stoppen. Tenzij ik gecompenseerd word. Nee, ik ga het zwerfafval niet apart behandelen. Ik blijf niet aan de gang.