dinsdag 5 juli 2022

The great reset

In de jaren 60 waarschuwden deskundigen al voor het risico op aardbevingen als men naar gas zou gaan boren in Groningen. In die tijd waarschuwde andere voor het gebruik van plastic met betrekking tot het milieu. Plastic zou o.a. de houtkap doen verminderen. Ondanks dat de wereld inmiddels bijna in het plasticafval omkomt, is het met de bossen slechter gesteld dan ooit. De jaren 60 kende ook veel wappies. Wappies die uiteindelijk toch gelijk kregen.
Als ik alle maatregelen van deze regering op een rijtje zet, dan ben ik bang dat mensen die in de complottheorie geloven en het over The great reset hebben, ook gelijk zullen krijgen. Afgaande op het CO2 beleid vraag ook ik me af, waarom de grootste vervuilers buitenschot blijven? Vervuilers als de luchtvaart, de scheepvaart, de industrie worden ontzien, terwijl de kleine aangepakt worden. Gelukkig is er nog een groepering als Milieudefensie, die de overheid aanpakt door hem voor de rechter te slepen. Het aanpakken van de kleintjes riekt m.i. veel naar grip krijgen op mensen. Het gebruik van de techniek (G5) en de invoering van de digitale passen zijn daar onderdelen van. Miljardairs spelen graag in op de ideeën en plannen van het WEF. Ze kopen opvallend veel landbouwgronden op. Gaan we alleen groen eten?
Wie goed oplet en bekend is met de plannen / ideeën van het WEF, zal het opgevallen zijn dat regeringsleiders af en toe bijna letterlijk citeren uit WEF plannen. De overeenkomsten tussen de hedendaagse politiek en het WEF programma zijn erg opvallend. De politiek doet nooit zomaar iets. Toen Rutten de eerste keer op zijn contacten met het WEF en het boek van Klaus Schwab aangesproken werd, ontkende hij dat. Dit jaar was er meer openheid over.