donderdag 5 mei 2022

Veranderingen

Geheel volgens de planning is afgelopen week de rotonde in de weg naar Harderwijk (N305) geopend. Het kruispunt sloot de weg naar Dronten Zuid en Lelystad (N309) aan op de N305, een weg die overgaat in een autoweg (110km/uur). Het was daar altijd lastig oversteken, ondanks  het grote vlak in de tussenberm. Men heeft ook direct een stuk van de weg opnieuw geasfalteerd. Het geheel ziet er fraai uit en zal het kruispunt aanzienlijk veiliger maken. De werkzaamheden hebben 6 weken geduurd. Gedurende die tijd moest het verkeer via Elburg omrijden. Mogelijke sluiproutes waren afgezet.
De afvalcontainer bij een zitbankje is na de vernieling in Oudjaarsnacht niet meer teruggekomen. Jammer, want het bankje bevindt zich voor fietsend volk op een strategische plek. Daar kunnen fietsers naar en van Dronten, Elburg, Biddinghuizen en Kampen even pauzeren. De beugel staat er nog. Misschien nog te gebruiken als rek voor wat gymnastische oefeningen. In eerste instantie kwam daar geregeld afval op de grond te liggen. Dat is inmiddels een stuk minder. De
container was ook bedoeld voor de zakjes met hondenpoep. Maar in plaats daarvan heeft men het stuk groen als losloopgebied ingesteld waar men de poep niet meer hoeft op te ruimen. Dus niet meer in het gras gaan zitten. Zelf heb ik geen moeite met het organisch afval van Fenna. Dat liever in het groen dan al het plastic, blik, mondkapjes en papier.