dinsdag 10 mei 2022

Inconsequent

Vaak moet ik maar glimlachen om die zogenaamde vega mensen. Ik heb er al een paar betrapt, die in het geniep toch vlees eten. Betrapt, omdat zij zo stellig en af en toe zelfs fanatiek hun vega-zijn verdedigen en niet-vega mensen trachten hun leefstijl op te dringen of op z'n minst een gevoel van schuld aan te praten. Tja, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Het gebeurde zelfs dat zo'n vega de (echte) hamburger vlug in haar jaszak stopte toen ze mij zag. Maar ja, ik zag haar al veel eerder. Haha!
Als wij bezoek krijgen van vega's, dan houden we daar rekening mee. Andersom gebeurt dat niet, dan moeten we ons naar hen schikken. Dat vind ik ook typisch. 
Ik zie die vega's trouwens wel eieren en zuivelproducten nuttigen. Dat de beesten die later geslacht worden omdat ze niet meer productief zijn, doet er plots niet toe.
Ik las dat als mensen 1 op de 5 biefstukjes minder zouden eten, de ontbossing gehalveerd zou worden. Wij eten bijna nooit biefstuk en ontbossen doet de overheid hier. Wereldwijd kan ook niet, omdat niet iedereen biefstuk kan eten vanwege de armoede. Ontbossen doen dus niet de boeren hier, zoals de media dat zo graag beweren. Trouwens, in mijn optiek zijn het niet de boeren die ons milieu belasten met hun vee. Daarvoor moet je bij de lucht- en scheepvaart zijn en de industrie. Maar die worden nog steeds in bescherming genomen. Door cijfers te manipuleren. En dus moet de rest de mindering maar gaan opbrengen.
Het wegvegen van de veeteelt is slechts het verschuiven van een 'probleem', als er sprake zou zijn van een probleem. Het is meer een politiek probleem. En ik weet dat de politiek veraf staat van de realiteit. Dus een politiek probleem is geen probleem, maar een bezigheid.
Wat mij ook erg vreemd overkomt is het volgende. Een stel vega ouders voeden hun kids vega op. Maar als het oudste kind groot is en besluit toch aan het vlees te gaan, staan die ouders te juichen als hun kind de eerste hap van zijn biefstuk neemt. Dan zijn ze plots erg trots op hun niet-meer-vega kind. Huh?? Hoe dan ook, wie vega is kan beter zeggen dat ie bijna nooit vlees eet. Want voor je het weet, gaat er toch iets van vlees naar binnen.