dinsdag 10 mei 2022

De Sjaak!

Omdat zij op een e-bike rijdt, heeft ze altijd de hondenkar getrokken. Maar nu ik ook over een e-bike beschik, is het mijn beurt om die kar voort te trekken. Om die reden hebben wij een extra 'trekhaak' besteld. In eerste instantie schrok ik van de prijs van dat stukje ijzer. Het kostte bijna €19 en daar zou dan ook nog €7 verzendkosten bijkomen. Kassa! Bij een bekendere aanbieder kwam ie op € 17,50 inclusief verzending. Daar stond bij vermeld, dat het stuk ijzer niet fraai gelakt is. Maar dat vind ik geen punt.
Hetzelfde stuk ijzer zag ik op Amazon. Daar kost het €13 terwijl de verzendkosten €0 zijn. Nou, dat is geen lastige keus. De trekhaak wordt morgen (woensdag) bezorgd.
Ik moet wel even controleren hoe ik de haak ga bevestigen. Hij moet over de as van het achterwiel geschoven worden en dan de ring en moer. Maar ik heb zo'n snelsluiting op de as en de montageplaat van de trekhaak heeft een holte waarin normaal gesproken de moer valt. Misschien is het geen probleem of een kwestie van extra ringen om die ruimte eerst op te vullen. En anders moet er toch maar een moer op. Als het allemaal lukt, ben ik de Sjaak.