maandag 9 mei 2022

Oud zeer

Ook in Oekraïne herdenken mensen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Onder hen veteranen, die toen nog officieel Russen waren, die tegen de nazi's gevochten hebben. Een van hen, een oude knar in een rolstoel met een hele ris medailles op de borst, zegt de inval van Rusland te betreuren. Maar hij merkte ook op : "Maar we moeten blijven strijden tegen de nazi's." Hij gaf daarmee in bedekte termen kritiek op zijn eigen regering.
Nu alle burgers uit Azovstal geëvacueerd zijn, verwacht ik dat de daar aanwezige Oekraïense militairen en hun buitenlandse vrienden zich niet zullen overgeven. Als ze zich houden aan hun devies, zullen de militairen van voornamelijk het Azov bataljon (nazi's gekleed in bruine shirts met groot hakenkruis aan de voorzijde) blijven vechten tot de dood volgt.
Er is nu veel heisa over een gebombardeerde school. Erg natuurlijk, maar de westerse media zijn weer selectief. Als ik even terugga in de tijd lees ik dat Amerika na de aanval op de Twin Towers (ook eigen schuld) tienduizenden burgerslachtoffers (!) gemaakt heeft. Dus Rusland kan nog even vooruit (cynisch bedoeld hoor). In die periode geen afgevaardigde van de VN of heisa in de media. Want het waren immers geen westerse blanken.