zaterdag 7 mei 2022

Een rioolluchtje

Vanmiddag heb ik onze regenton leeg- en schoongemaakt. Het water in de ton riekte een beetje. Veel. Het had een rioollucht. Als je niet weet hoe dat ruikt, moet je de wc pot eens verwijderen.
Het water heeft te lang in de ton gestaan. De wanden hadden een bekleding gekregen met bruine drap. Ik heb het regenwater keurig bij de planten gegooid. Omdat ons tuintje op een postzegel past, heb ik de rest van het water bij het openbaar groen geloosd. Daar zorgen wij immers ook voor. Op de bodem lag overigens weinig drap.
De ton heb ik met een borstel en water met wat chloor weer schoongemaakt. Tijdens dat klusje moest constant het kraantje in de gaten houden. Bij een verkeerde handeling zou ie zomaar kunnen afbreken. Ook de slang van de toevoer heb ik gereinigd. Hij is niet glad maar geribbeld. Dus een goed oppervlak om vuil vast te houden. Na herplaatsing van de ton en slang kan ie er weer een jaar tegen. Het wachten is nu op regen. Ik gooi al weer een tijdje het oude drinkwater van Fenna in de tuin vanwege de droogte.