donderdag 7 april 2022

Nattigheden

Vanwege de regen moest ik vanmorgen in vol regenornaat op pad met Fenna. Vreemd genoeg had de Friese teef weinig trek (liet de helft van haar boterham in haar voerbak liggen) en zat ze al klaar bij de voordeur. Maar we gingen via de achterdeur, want ik moest mijn regenoutfit aantrekken. Eenmaal buiten bleek ze helemaal niet nodig haar behoefte te moeten doen. Het was stil op de route, want het regende. En niet iedereen houdt van de typisch Hollandse (geen Nederlandse) regen. Er wordt natuurlijk gelijk weer geklaagd over de hoeveelheid. Maar er is hoop. Ik heb nog niet van een verwijzing naar de Zondvloed gehoord.
Wat nattigheid betreft : ik hoop dat Hugo de Jonge uit het kabinet gegooid wordt vanwege zijn oplichterspraktijken. Eerst glashard liegen en nu 'door het stof'. Ik hecht weinig waarde aan excuses wanneer iemand tijdens een debat over zijn handelen in een gesloten houding zit. Afgezien van de politieke gevolgen loopt er ook een aangifte tegen De Jonge die door bijna 70.000 Nederlanders is ondertekend. Men wil weten waar al die miljarden gebleven zijn. Zoals gebruikelijk nemen de media het weer op voor de daders. Of wel : als je echt iets erg hard nodig hebt mag je al crimineel tewerk gaan.
Andere nattigheid is de zogenaamde 4e boosterprik. Hier, in Nederland, wordt beweerd dat de prik 4 weken werkzaam is. In Israël is ie maar 2 weken echt werkzaam geweest. Nog even en men moet dagelijks een paar prikken halen. Tenzij men niet meer wilt meedoen aan het grote experiment met moderne vaccins.
Het personeel van Twitter voelt ook nattigheid. Elon Musk, je weet wel van die quasi groene elektrische auto's, behoort nu ook tot de grootste aandeelhouders van het bedrijf. De linkse hap is bang dat Musk ervoor gaat zorgen dat de Trumps weer op hun platform verschijnen en dat het filteren en bannen aanzienlijk minder wordt. Musk staat voor een vrije uiting van meningen.
Zelensky wil dat Rusland uit de Veiligheidsraad gezet wordt. En anders moet de Raad zichzelf maar opheffen. Zelensky is en blijft een komiek.