woensdag 7 juni 2023

Van het oostfront

Naar aanleiding van de aanval op de waterkrachtcentrale regent het nu raketten in Oekraïne. Daar is geen nieuws over. Volgens Rusland is het Oekraïens tegenoffensief alles behalve geslaagd. De afgelopen weken zijn 8 Leopard tanks en andere westerse pantservoertuigen vernietigd en 1.500 Oekraïense militairen omgekomen. De Leopards zijn door de nakomelingen van de nazi's naar de nazi's van Oekraïne gestuurd. Naar schatting zijn inmiddels tussen de 350 en 370 duizend Oekraïense militairen gesneuveld. Men spreekt al over het uitsterven van Oekraïne. Het is een direct gevolg van de Amerikaanse politiek sinds de val van de Muur en het benoemen van een komediant tot president, die een trekpop werd van het Westen met een andere clown aan het hoofd. 
Zoals vaker met slecht nieuws, wordt ook dit keer direct naar Rusland gewezen vanwege de dijkdoorbraak bij de waterkrachtcentrale. Rusland zou het meest baat hebben bij de actie. Maar men vergeet dat Oekraïne al vaker acties ondernomen heeft ten kosten van het eigen volk, bedoeld om Rusland zwart te maken. Mark Rutte weet al op voorhand dat Rusland de dader is. Ne zoals hij dat met het MH17 neerschieten wist. Rutte moet alleen nog het scenario gaan invullen. Ik schud maar weer mijn grijze hoofd. Rutte mekkert weer over oorlogsmisdaden, terwijl hij er zelf ook een aantal op zijn naam heeft staan. Onder zijn regime zijn burgers in den vreemde gebombardeerd doodgeschoten en kinderen ontvoerd. In Ter Apel laat Rutte ook zijn eigen mensen over aan criminele asielzoekers.
Burgers bombarderen doet Zelensky ook. Zijn eigen burgers heeft hij sinds 2014 gebombardeerd. Waaronder scholen en woningen. Oekraïne heeft vorig jaar diverse keren een atoomcentrale beschoten. Over deze oorlogsmisdaden heb ik Rutte nooit iets horen zeggen. Selectieve verontwaardiging dus. Wie tot dergelijke aanvallen op eigen burgers in staat is, kan ze ook onder water zetten. Vlak de wreedheid van Oekraïners niet uit. Het zijn immers ook Russen. Geen communisten, maar nazi's. Het antwoord op de vraag 'wie is hieraan schuldig' moet komen na een onafhankelijk onderzoek. Geen manipulaties, zoals naar de oorzaak van de crash van MH17. Wanneer haalt de politiek het woord vrede uit de lade?