maandag 12 juni 2023

Dan doe ik het zelf

Er zijn in onze straat diverse keren woningen verkocht of hebben nieuwe huurders gekregen. Dat leidde geregeld tot werkzaamheden, zoals kozijnen vervangen, tuinen (her-)inrichten, schuurtjes / afdakje bouwen, opnieuw bestraten enz. Dat hoort er allemaal bij.
Wat ik wel jammer vind, is dat een aantal mensen na al die klussen de boel niet echt opruimen. Ik bedoel dan in de openbare ruimtes. Er wordt veel op de stoep voor of achter de woning gedaan.
Een tijd geleden lieten nieuwe bewoners een flinke restant ophoogzand hier gewoon in de doorgang tegenover ons liggen. Daar moesten bewoners doorheen lopen al dan niet met hun fiets. Mensen met een scootmobiel moesten omrijden. Na een paar weken heeft iemand toen Handhaving erbij gehaald. Daarna werd met chagrijnige koppen het zand alsnog door de nieuwkomers opgeruimd.
Zelf heb ik afgelopen dagen de stoep achter ons huisje aangeveegd. Daar lagen zand en aarde uit een aanhangwagen. De 'tuinman' vond het niet nodig om zelf even de bezem te gebruiken. Omdat we meestal de fiets gebruiken lopen we dagelijks door die restanten. Als het regent is het helemaal vervelend. Maar zoals gezegd, dan veeg ik de boel zelf even schoon.
Zo zag ik ook afval van zaag- en timmerwerkzaamheden op de stoep voor een woning liggen. Waarom ruimt de nieuwe bewoner dat niet even op? Er lagen behalve houtzaagsel en splinters ook stukjes kunststof / plastic. Ik ga niet voor andermans deur staan vegen. Ik vind het alleen vervelend vanwege Fenna. Splinters in haar poten krijgen is geen pretje.