dinsdag 17 januari 2023

Huichelaar Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra maakt zich ernstig zorgen over kinderen die door Rusland zouden zijn ontvoerd. Ik raakte even van mijn a propos. Wopke Hoekstra is immers de man die verantwoordelijk is voor de verdwijning van ruim 1.000 kinderen hier in Nederland? Hoekstra heeft hier toch zeker een ernstige misdaad tegen de menselijkheid begaan? Van de door zijn toedoen ontvoerde kinderen horen we zo goed als niets. En nu maakt Wopke Hoekstra zich zorgen over Oekraïense kinderen. Daag die man eens voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vanwege de Toeslagenaffaire! Neem Mark Rutte dan ook mee, vanwege het bombarderen van burgers, waaronder vrouwen en kinderen in Syrië en Libië. En zijn coronabeleid dat niet alleen slachtoffers maakte vanwege te laat ingrijpen en experimentele vaccins, maar ook wegens discriminatie.
Ik weet het, er zijn steeds meer woke mensen. Zelf kwam ik ze al veel eerder tegen. Ik herinner me nog dat ik een jochie / peuter op strikte toon (geen geschreeuw) zei met zijn handjes van mijn elektronica af te blijven : "Niet aankomen!" Zijn moeder reageerde alsof ik haar uk een doodschop had verkocht. Ze vond het zo erg, dat iemand haar kindje zo toesprak. Alsof het ventje er zijn leven lang een trauma aan over zou houden. Terzijde : als kindjes op bezoek komen gaan oma en opa echt niet alles weghalen of verstoppen. Kindjes moeten leren dat niet alles speelgoed is. Ik weet het, voor velen is het al een vorm van kindermishandeling : gehoorzamen.
Vanuit die kleinzerige emotie kan ik me de uitspraken van D66 mevrouw Sigrid Kaag over andersdenkenden wel voorstellen. Wie tot die groep behoort is per definitie een rechtse extremist. Wie met een aansteker langs haar huis loopt is al op voorhand een gevaarlijk individu voor haar en haar gezin. Aan de andere kant houdt ze zich stil, wanneer anderen met een niet-D66 mening echt bedreigd worden. In het algemeen is extremisme ongewenst. Zowel van links als rechts. En vergeet het midden niet, waar o.a. Hoekstra en Rutte zich ophouden. Ook zij hebben net als Kaag en Segers extreme ideeën en acties.