maandag 9 januari 2023

Daar gaan ze weer

 's Lands wijs, 's lands eer. Criminelen lachen ons uit vanwege onze zeer lage en lankmoedige straffen. En het feit dat veel buit voor het grijpen ligt. Andere landen kennen een heel andere cultuur. Dan raak je na een diefstal een hand kwijt of krijg je zweepslagen. Stenigen hoort ook nog tot de strafmaatregelen.
Men maakt zich hier erg druk over Iran. Een land dat nog nooit een ander land aangevallen heeft, maar wel veel last heeft van buurlanden. Iran is een land, dat in de Tweede wereldoorlog neutraal wilde blijven en daarvoor door de Geallieerden gestraft werd. De toen regerende sjah werd verjaagd. Een land waarvan de legitieme regering in de jaren 50 door het westen omver gegooid is ten faveure van de terugkeer van een sjah. Eind jaren 70 werd de toen heersende sjah door de bevolking weer weggejaagd. Tot grote ergernis van het Westen. Een land met een ander regime dan menig ander land. Maar ook Iran moet van Amerika / het Westen 'bevrijd' worden, omwille van de 'democratie'.
Men maakt ophef over de doodstraf in Iran. Die straf bestaat ook in westerse landen, zoals Amerika zelf. Krijgen demonstranten de doodstraf in Iran? Onzin. Ze krijgen daar wel lange gevangenisstraffen. 's lands wijs, 's lands eer. Het bericht over demonstranten die ter dood veroordeeld zijn is weer zo'n halve waarheid. Volgens Iran en andere Arabische nieuwszenders hebben deze ter dood veroordeelden tijdens demonstraties ordebewakers / politieagenten gedood.
Ons kikkerlandje gaat stoer voorop om Iran de les te lezen en aan te pakken. Zijn grote broer Amerika heeft dat via de EU onze regering opgedragen. En dus gaat Rutte slaafs aan de slag. Mietje Hoekstra heeft de Iraanse ambassadeur op het matje geroepen. De relatie tussen de Arabische wereld en het Westen wordt er niet beter op. Zeg maar 'Dag!' tegen de olie en druk de Arabische wereld maar naar o.a. naar Rusland en China.