woensdag 4 januari 2023

Antislinger koppeling

Ook als de caravan in de stalling bivakkeert houd ik mijn actielijstje bij. Je weet nooit wat je tegenkomt buiten het kampeerseizoen om. Wij willen nog zonneschermen maken voor boven de ramen en een extra peesrail aan de zijkant monteren. Aan die rail zouden we nog een luifel / zonnedoek willen monteren.  Dan kunnen we zowel voor als achter in de schaduw zitten en/of onze fietsen droog stallen. Op onze laatste caravan hadden we een antislingerkoppeling zitten van SSK. Dat vond ik wel zo prettig tijdens het rijden met de sleurhut als het waait. Voor de huidige caravan wil ik weer zo'n koppeling monteren. Hij is namelijk nog lichter dan onze vorige. Alleen is het zo, dat de koppeling twee verschillende maten kan hebben. Ze betreffen de diameter van de trekstang waarop dat ding gebout moet worden. Ik heb onlangs begrepen dat er opvulplaatjes zijn, zodat het verschil in diameters ongedaan gemaakt kan worden.
Zo'n koppeling zit met twee bouten op de trekstang gemonteerd. De demontage van de oude en de montage van de nieuwe is in principe zo gebeurd.
Dankzij een zoekopdracht (handig) op een landelijke verkoopsite (voor Marktplaats maak ik liever geen reclame), kreeg ik af en toe een reactie. Helaas onder hen ook veel caravans met zo'n koppeling, maar toch ook een van een losse koppeling met bijbehorend slot en stelplaatjes om de juiste diameter te gebruiken. Ik heb de set gekocht. Ze verdwijnen in de speciale doos op zolder, waarin ik spullen voor de caravan bewaar. Ik kan weer een item van mijn actielijstje schrappen.