vrijdag 1 april 2016

Met Emma op stap

Vandaag zijn we op de fiets even naar het centrum van het dorp gereden. Emma zat achterop en genoot net als oma en opa van de voorjaarszon. Onderweg let Emma merkbaar erg goed op. Ze ziet veel en zegt wat ze ziet.
In het centrum bevindt zich een fontein. Water, dat is voor kinderen een paradijs. Ze was er met moeite meer weg te krijgen. Daarna hobbelden oma en opa van de ene auto naar de andere, die voor de kleintjes bij de winkels gestald stonden. Want Emma wilde telkens even achter het stuur. Tot opa's grote schrik riep Emma hem even mee te komen. Ze ging een kledingzaak binnen voor vrouwen! "Jeetje", dacht opa, "begint dat nu al?!" Emma liep van het ene rek naar het ander. Opa verborg zijn portemonnee diep in de binnenzak van zijn Takko jack van 19,95 euro. Maar gelukkig bleef het bij kijken.
Ter afsluiting gingen we nog even boodschappen doen. Want vanavond komen de grote eters weer. In de supermarkt pakte een mevrouw een potje met jam en begon naast onze winkelwagen waar Emma inzat het etiket te lezen. Emma keek haar aan en zei : "Lekker!" Mevrouw keek verbaasd op, eerst naar Emma, toen naar opa. Reden voor opa om Emma's aanbeveling te herhalen. Maar opa denkt dat die mevrouw haar oren niet geloofden. Ze bleef Emma verbaasd aankijken. Bij de kassa aangekomen sloeg de vermoeidheid bij Emma toe. Op naar huis, waar Emma na een boterham en wat melk aan haar middagslaapje begon.