maandag 2 juni 2014

In de brandnetels

Toen ik een tijd last had van een pijnlijk gevoel in mijn pols, gaf mijn lieve mamma mij een advies : Ik moest mijn pols maar eens in de brandnetels steken! Ik dacht toen niet gelijk : dat doe ik niet. Mamma had wel meer vreemde, maar goed werkende middeltjes tegen pijntjes. Ik heb er nogal lang over nagedacht eer ik de stap waagde. Mocht het niet baten, dan zou het slechts prikken en jeuken, toch?
Het is een rare gewaarwording om je hand zomaar tussen de brandnetels te steken. Wat vooral te wijten is aan mijn eerdere ervaring. Maar..... het heeft wel geholpen. De zenuwpijn in mijn pols ging vrij snel over!
Vandaag was het weer zover. Ik heb al lange tijd last van mijn elleboog. Ook zo'n zeurderig zenuwpijntje. In het bos staan veel brandnetels mooi en stiekem te wezen. Daar heb ik mijn elleboog maar even doorheen gehaald. De eerste keren gebeurde er niets. Ik voelde geen prikken en dus helemaal geen jeuk. Maar na de vierde keer was het raak! Haha! Wel raar om zoiets te herhalen. Maar ja, ik deed het toch. Zo, en nu afwachten of deze pijn ook gaat verdwijnen. Mocht het niet zo zijn, dan ga ik terug het bos in en maak ik thee van die brandnetels.